Vrijwilligerswerk in corona-tijd


Utrecht in coronatijd

Zo snel als het corona-virus zich verspreidt, zo snel ontstaan ook mooie initiatieven in onze stad.

Utrecht toont haar creativiteit, vindingrijkheid en saamhorigheid! Ook in deze bizarre tijd is VC Utrecht er om vrijwilligers, initiatieven en maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Wel met aangepaste dienstverlening: langs komen (in onze vacaturebank) is helaas even niet mogelijk. 

Vrijwilliger worden!

Especially during COVID-19

Wat kun je doen als vrijwilliger?


Wil je graag iets doen voor een ander?

Om de impact van het Coronavirus te beperken moeten we meer voor elkaar doen: denk aan boodschappen doen voor kwetsbare mensen en mensen met symptomen, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, enzovoorts. Onze partner Deedmob ontwikkelde een speciale digitale vacaturebank waar je je als corona-vrijwilliger aan kunt melden: Coronahelpers Utrecht. Ook in het handige overzicht van het NIZU en Dock vind je initiatieven en plekken in de stad of in jouw eigen wijk waar je een bijdrage kunt leveren.

Meld je aan via Coronahelpers Utrecht.

Onze partners NIZU en Dock sloegen de handen ineen en maakten dit complete overzicht van initiatieven en acties in de stad: van praktische hulp tot online contact. 

Vacaturebank

Uiteraard kun je ook terecht in onze digitale vacaturebank. We helpen je graag als je je nu wilt oriënteren op (structureel) vrijwilligerswerk. We beantwoorden je vragen, denken mee, geven uitleg over de (nieuwe!) digitale vacaturebank en over (corona)activiteiten. Bel of mail Gerdien van Tongeren: gerdien@vcutrecht.nl of 06-8245 5377.

Initiatieven en acties in corona-tijdWe maakten een overzicht van nieuwe initiatieven en projecten in corona-tijd.Lees meer
Coronatijd: tips voor organisatiesJe organisatie draaiende houden en waar nodig aanpassen.
Extra vrijwilligers
Heb je vrijwilligers nodig die vanwege de...
Lees meer
Financiële steun voor sociale initiatievenEen aantal fondsen stelt geld ter beschikking voor projecten die kwetsbare doelgroepen in de corona-crisis helpen. Wil je een...Lees meer